Міноборони оновило дані: скільки повісток уже надіслано через "Укрпошту"

Поки не відомо, як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялося, що це може бути принцип "лотереї"

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, надісланих "Укрпошті" для оповіщення військовозобов'язаних громадян. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Зазначається, що у алгоритмах формування повісток виявили вагомі неточності. Зокрема, повістки можуть надходити також тим військовозобов'язаним, у яких оформлено бронювання чи відстрочення, а також тим, хто згідно цього ж реєстру вже призваний на військову службу.

"Поки не відомо, як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялося, що це може бути принцип "лотереї" - так званий "рандомайзер", який випадково вибиратиме серед військовозобов'язаних, які відповідають вимогам мобілізації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "Укрпошта" почала розсилати повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на інформацію Ukrainian Military Pages.

Централізований обмін повістками в електронному вигляді вперше відбувся у вівторок, 17 вересня. За даними видання, з усіх ТЦК порядку денного, підписаних електронними підписами їхніх начальників, автоматично надійшли на сервери "Укрпошти".

Загалом поштовий оператор отримав близько 6 тисяч повісток про виклик військовозобов'язаних до ТЦК. При цьому на кого саме формувати повістки обирали не до місцевих ТЦК.

"Порядок денний, згенерований Реєстром військовозобов'язаних і підписаний електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціальний QR-код, був роздрукований "Укрпоштою" і тепер надсилається за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями", - пише видання.