Головна Новини Суспільство події Мінфін хоче наповнити ковідний фонд за рахунок штрафу за недоведені порушення Нафтогазу - Верланов
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін хоче наповнити ковідний фонд за рахунок штрафу за недоведені порушення Нафтогазу - Верланов

Фонд для боротьби з коронавірусів на майбутній рік як такої не існує. Фінансуватися боротьба з пандемією буде з різних джерел

18 грудня 2020, 19:30
Поділіться публікацією:

Наявність порушень НАК "Нафтогаз України" не доведене, а Мінфін готується стягнути штраф з держкомпанії, суму якого нібито перерахують в відсутній фонд для боротьби з коронавірусом.

Мінфін хоче наповнити ковідний фонд за рахунок штрафу за недоведені порушення Нафтогазу - Верланов

Про це в Facebook повідомляє екс-глава ДПС Сергій Верланов.

"Про недофінансування медицини в прийнятому бюджеті-2021 багато говорили не тільки лікарі та громадськість, а й сам міністр охорони здоров'я, який відмовився підтримати проект бюджету. Однак залишилося без уваги, що додаткові кошти на боротьбу з пандемією все ж були передбачені у вигляді якогось міні COVID-фонд. Цікаво не тільки те, що уряду сподобалася вручну розподіляти кошти без парламентського контролю, а й планувати джерела їх надходження в цей спецфонд ", — пише Сергій Верланов.

Він також звернув увагу, що Мінфін планує поповнювати фонд для боротьби з коронавірусом коштом штрафних санкцій щодо НАК Нафтогаз, які планують нарахувати за результатами нещодавно проведеного аудиту.

"Склалася унікальна ситуація: наявність порушень ще не доведено, але здоров'я українців вже поставлено в залежність від майбутніх штрафів. Очевидно, що про об'єктивність розгляду справи не йдеться. До такого не здогадувалися навіть "видатні" податківці минулих часів: хоча будь-який підприємець був апріорі винен, і перевірка завжди закінчувалася штрафом, однак навіть тоді нікому не приходило в голову зафіксувати це в головному фінансовому документі країни ", — повідомив Сергій Верланов.

Мінфін хоче наповнити ковідний фонд за рахунок штрафу за недоведені порушення Нафтогазу - Верланов - фото 2
Раніше "Коментарі" писали про те, що екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко отримає 4 млн доларів премії за виграш справи в Стокгольмському суді.
Крім того, порталу стало відомо, що хто винен у збитках "Нафтогазу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини