Мер Харкова відреагував на заяви про ймовірність окупації міста

Міський голова міста запевнив українців в тому, що Харків буде захищатися до останнього

21 січня Ігор Терехов, міський голова Харкова, прокоментував слова президента про можливість окупації міста російськими військами. Про це відомо з прямого ефіру передачі "Свобода слова Савіка Шустера".

"Місто Харків - це українське місто. Харків буде протистояти будь-якій агресії. Ми всі разом, харків'яни, жителі України , не дозволимо нікому віддати місто Харків, захопити місто Харків. Будь-який загарбник, який лише міркує про те, щоб прийти на нашу землю, має знати, що він отримає найпотужнішу відсіч від містян, від міжнародних партнерів, від всіх мешканців України. Місто Харків було є і буде українським містом. Хочу заспокоїти всіх мешканців - ми готові, ми нікому не дамо розкачувати ситуацію й будемо це припиняти", - заявив керівник міської адміністрації.

Таку реакцію викликали слова президента в інтерв'ю The Washington Post. Щодо можливого вторгнення президент зазначив, що, скоріш за все, Росія прагнутиме захопити території, де є російськомовне населення, а для виправдання своїх дій використовуватиме лозунг про захист російськомовних. Тому під ударом можуть опинитися великі міста, наприклад, Харків. З іншого боку, в ньому проживає понад мільйон громадян, тому це не буде проста операція — це буде початок великомасштабної війни.

Також ми писали, що президент зробив заяву про Крим і Донбас під час розмови з журналістом The Washington Post. Глава держави розповів, що думає про опір українців російським окупантам, повернення окупованих територій Донбасу та Криму, плани Росії щодо вторгнення в Україну.