Менше цукру та соняшникової олії: що змінилося в харчуванні українців
Державна служба статистики України оприлюднила дані про споживання продуктів харчування
Представники Державної служби статистики нашої країни оприлюднили інформацію про те, скільки спожили українці в своїх в домогосподарствах і які продукти харчування за 9 місяців 2021 року. Українські статисти зазначають, що за рік зменшилось споживання таких продуктів, як цукор, соняшникова олія, картопля та хліб. Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на інформацію про вибіркове обстеження умов життя представників домогосподарств.
Зокрема, за інформацією служби статистики, з розрахунку на одного мешканця, споживання м'ясних продуктів та самого м’яса становить 5,1 кг на місяць. Такою була його кількість і рік тому, обсяги споживання не зменшились.
Також статисти зазначають, що українці стали більше споживати молочних продуктів з 18, 9 до 19, 8 кг. А от яєць наші громадян їдять менше: з 20 до 19 штук на місяць.
Рибу і рибні продукти українські громадяни, як і рік тому, споживають на однаковому рівні -1,3 кг.
В мінусах залишається використання в їжу цукру: з 2,5 до 2,3 кг, так само менше тепер наші співвітчизники використовують соняшникової олії - з 1,4 кг до 1,3 кг. Навіть улюблену бульбу представники домогосподарств споживають менше - з 5,9 кг до 4,7 кг. Така сама ситуація і з хлібом. Скоротились обсяги його споживання українцями з 8,0 кг до 7,6 кг на місяць.
Щодо українських овочів, то їх також їдять менше. Зниження - з 9,2 до 9,1 кг. Але фрукти, ягоди, горіхи та, виноград наші земляки їдять більше: з 3,5 кг до 3,6 кг.