Меми на рівному місці: в ЗСУ вказали, чому турок-"кілер" не герой і кого треба насправді вітати

У ЗСУ розповіли, чому Юсуф Дікеч не герой, і додали, інформація про нього прийшла із російських мереж

Турок Юсуф Дікеч 30 липня не так виграв срібну, як програв золоту медаль, відзначив офіцер ЗСУ Дмитро Лиховій. За його словами, у фіналі перемогли серби Дамір Мікеч і Зорана Арунович.

За його словами, мова йде не про індивідуальні змагання, а в міксті - парна стрільба з пневматичного пістолета з 10 метрів. У парі з Дікечем стріляла жінка Шевваль Тархан, яку чомусь не згадують мемоносці Дікеча.

"Тархан була в амуніції, але теж тримала руку в кишені. Далебі, при стрільбі з 10 метрів стоячи із пневматичного пістолета це звична практика! А от якби Дікеч вдягнув окуляри чи лінзи, ну й навушники - може, і золото поміг би жінці виграти", - відзначив офіцер ЗСУ.

При цьому він підкреслив, що Юсуф Дікеч - не лівий "батя" з поліцейської дільниці, а професійний стрілець, який почав спортивну кар'єру ще 2001 року. Це Дікеча п'ята Олімпіада. Він є багаторазовим чемпіоном світу та Європи.

"В даному випадку шкода, що маніпулятивна мемність з приводу Дікеча прийшла до нас із запізненням з російських соцмереж, і при цьому затьмарила сьогоднішню медаль українського стрільця Сергія Куліша - теж срібну, але для нас значно важливішу. Хоча б тому, що черкащанин Куліш представляє Збройні сили України, а не якусь там турецьку жандармерію", - підкреслив Дмитро Лиховій.

Відомо, що український стрілець Сергій Куліш — срібний призер Олімпійських ігор-2024. Нагороду він здобув у фіналі стрільби з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів. Куліш став першим українським стрільцем, що подолав кваліфікацію на Олімпіаді-2024 у стрільбі. У відборі він показав третій результат, причому у положеннях на коліні та стоячи вибивав 199 з 200 очок.

У фіналі стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів на рівні Олімпіади Куліш виступав вдруге. На попередніх Іграх у Токіо він тривалий час боровся за медаль, однак у вирішальний момент здійснив випадково постріл у чужу мішень і став у підсумку восьмим.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що соціальні мережі вибухнули мемами із Юсуфом Дікечем на Олімпіаді.