Ляшко відреагував на своє можливе призначення очільником МОЗ

Чиновник намагався всіляко уникати конкретних питань, що стосуються його можливого призначення на посаду міністра охорони здоров'я

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відмовився давати коментарі журналістам стосовно можливого призначення його головою Міністерства охорони здоров'я, пише "Українська правда".

На питання, чи пропонували йому міністерське крісло, Ляшко відповів:

"Дивіться, я на посаді заступника вже при третьому міністрі. І кожен раз під час зміни хтось комусь пропонує і обговорює, тому питання ... Некоректно зараз з мого боку коментувати якісь певні речі".

За даними видання, чиновник намагався всіляко уникати конкретних питань, що стосуються його можливого призначення на посаду міністра охорони здоров'я. До слова, він був заступником Зоряни Скалецького, Іллі Ємця та Максима Степанова.

Нагадаємо, що в ВР зареєстрували пропозицію прем'єра змістити Максима Степанова з обійманої посади міністра охорони здоров'я України. За даними ряду ЗМІ на його посаду розглядають державного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

При цьому директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала розповів виданню "Коментарі", що у нас провалена боротьба з коронавірусом з самого початку. І ми пам'ятаємо, як той же Ляшко, якого зараз пророкують в міністри, розповідав, що деякі заходи можна було не вводити, що українців просто намагалися залякати. І вакцинація насправді - прерогатива Ляшко, а не Степанова. І такі зміни, це що змінювати шило на мило. Ляшко і Степанов - це одна команда, навіть якщо у них між собою були проблеми. Вони обидва відповідальні за повністю провалену боротьбу з ковід-19. І якщо Ляшко зроблять міністром - це знущання з українських громадян, над нашою системою охорони здоров'я.