Лукашенко також хоче дружити з КНДР: що запропонував на зустрічі у Путіна

Путін розповів Лукашенку про стан російської економіки, а також про результати переговорів із Кім Чен Ином

Як передає портал "Коментарі", самопроголошений президент Білорусі Олександра Лукашенка під час сьогоднішнього візиту до РФ заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що його також цікавить співпраця з Північною Кореєю. Саме тому, як вважає диктатор, була б корисною "співпраця на трьох", а саме – Росія, Білорусь та КНДР.

"Я думаю, що ми можемо подумати і про співпрацю десь на трьох. Північна Корея, Росія... Знаю, що інтерес величезний у корейців до вас. Я думаю, шмат роботи для Білорусі там знайдеться, враховуючи ті проблеми, які існують", - наголосив Лукашенко.

У свою чергу Путін спробував представити співпрацю з Північною Кореєю як з демократичною, правовою державою, зазначивши, що він має намір співпрацювати з Пхеньяном виключно в рамках міжнародного права.

Читайте також на порталі "Коментарі" - зустріч у Владивостоці російського диктатора Володимира Путіна з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином продовжує залишатися пильною увагою світової преси та експертів. Він дав зрозуміти, що його країна підтримує всі путінські рішення, у тому числі щодо війни проти України. Росія вустами глави МЗС Сергія Лаврова намагається виправдати зближення з КНДР (Північна Корея), яка перебуває під санкціями (схваленими у 2006 році та РФ) через свою ядерну програму. Українська розвідка впевнена, що Путін випрошує у Кім Чен Ина озброєння та боєприпаси, сподіваючись переламати хід війни. А в США попереджають, що КНДР чекає жорстка реакція не лише Штатів, а й усієї міжнародної спільноти, якщо та підтримає війну Росії проти України. І все-таки, схоже, зараз офіційно оформляється російсько-північнокорейський альянс. Про що це каже? Навіщо треба бути готовими? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Європарламент закликав МКС видати ордер на арешт Лукашенка: що загрожує білоруському диктаторові.