Головна Новини Суспільство події Локдаун в Україні не вплине на поїздки за кордон - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдаун в Україні не вплине на поїздки за кордон - Кулеба

Глава МЗС вважає недоцільним припиняти авіасполучення і закривати кордони

4 грудня 2020, 17:31
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував можливе введення локдауну на всій території країни, зокрема розповівши про поїздки за кордон під час жорсткого карантину.

Локдаун в Україні не вплине на поїздки за кордон - Кулеба

ФОТО: З відкритих джерел

На думку міністра закордонних справ, закриття аеропортів і заборона в'їзду для громадян інших країн є недоцільним.

"Моя позиція як міністра закордонних справ — закривати кордони або обмежувати авіасполучення зараз недоцільно. І поки локдаун не загрожує відпочинку за кордоном", — заявив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС також пояснив, що локдаун, рішення по якому буде приймати Кабінет міністрів, буде відрізнятися від того, який був у країні навесні. За його словами, головним завданням "весняного локдауну" було перекрити канали можливого потрапляння вірусу на територію України.

"Тоді мало сенс закриття аеропортів і заборона на в'їзд іноземців. Зараз ситуація відрізняється. Вірус вже є всередині країни, як і у всіх інших країнах. Встановлювати заборони на в'їзд вважаю недоречним", — підкреслив глава МЗС.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що МОЗ пропонує локдаун після Нового року. Главa МОЗ Максим Степaнов заявив, що Міністерство охорони здоров'я не буде пропонувати введення лoкдауну в цьому році. За словами чиновника, посилення карантину може статися з перших чисел січня 2021 року. У Міністерстві охорони здоров'я також вважають, що посилений карантин повинен тривати в Україні три тижні, тоді буде можливим досягти найбільшого ефекту зниження кількості захворювань.

Натомість прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи був весняний локдаун помилкою. Він запевняє, що в разі відсутності весняного карантину, Україна б виявилася за рівнем смертності на одному щаблі з Іспанією чи Італією.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини