Головна Новини Суспільство події Локдаун в Україні можуть перенести на лютий - глава МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдаун в Україні можуть перенести на лютий - глава МОЗ

В Україні планують ввести суворі обмеження

13 грудня 2020, 20:15
Поділіться публікацією:

Нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив, що 8 січня на території країни почне діяти посилений карантин. Але все буде залежати від кількості нових випадків захворювання коронавірусом.

Локдаун в Україні можуть перенести на лютий - глава МОЗ

коли введуть локдаун в Україні (фото з відкритих джерел)

Якщо українці почнуть активніше хворіти на COVID-19, то карантинні обмеження введуть і раніше. А можуть і зовсім перенести на лютий. Про це сказав Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він вважає, якщо локдаун не почне діяти в січні, як планується, то його екстрено введуть в лютому. Це станеться за умови великого зростання кількості нових випадків захворювання.

Разом з цим, Максим Степанов зазначив, що в Україні, в порівнянні з іншими країнами, карантин буде не жорстким. Наприклад, у Франції люди могли виходити з дому тільки за спеціальною формою, і в інших країнах діяла комендантська година. Ось такі заходи справді, за його словами, схожі на справжній локдаун.

Міністр охорони здоров'я зазначив, що карантин в Україні вирішили не вводити в грудні, тому що цей місяць важливий для економіки, зокрема, торгівлі.

Нагадаємо, під час засідання уряд України вирішив, що з 8 по 24 січня на території країни будуть діяти "зимові канікули заради безпеки". На цей період закриваються школи, дитячі сади, ресторани, кафе (можна тільки на винос або доставку), салони краси, ТРЦ, кінотеатри, фітнес-зали, а також забороняються різні масові заходи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що з 16 грудня країна переходить на жорсткий карантин. Очікується, що обмеження триватимуть до 10 січня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини