Локдаун не для всіх: як "Епіцентр" обходить карантин (Фото)

Епіцентр продає товари під виглядом онлайн-замовлень

Українська влада затвердила жорсткий карантин з 8 до 24 січня. В цей період починають діяти обмеження, зокрема заборона на роботу непродовольчих магазинів та певних видів товарів. Проте, очевидці помітили, що мережа будівельних супермаркетів "Епіцентр" працює попри обмеження. Про це повідомляє Телеграм-канал PalovskyNews.

Відтак кожен охочий може потрапити до магазину та придбати будь-який товар, який у спеціальному вікні оформляють як онлайн-замовлення.

Про таку схему одразу повідомляють працівники магазину при вході.

"Все дозволене, ви можете придбати як зазвичай - просто сплативши на касі. Решту асортименту можна вибрати в залі, скласти у візок, через працівників залу оформити як онлайн-замовлення, оплатити і забрати товар. У пункті видачі онлайн-замовлень вже утворилася черга людей із візками", - повідомляє Телеграм-ресурс.

Поки немає інформації, як на це відреагував уряд та правоохоронні органи.

Також в період жорсткого карантину на території України буде заборонено роботу ресторанів, кафе, барів, а також непродовольчих магазинів. Свою роботу вже припинили кінотеатри, фітнес-клуби, театри та торгово-розважальні комплекси. У цей період забороняється проведення будь-яких масових заходів

Нагадаємо, що нещодавно Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, чому локдаун був введений саме в січні. За його словами, влада дала громадянам відсвяткувати Новий рік та Різдво. Проте під час масового скупчення людей, яке спостерігалося у святковий період, кількість інфікованих зросла. Відповідно, українці повинні пересидіти інкубаційний період, який якраз припадатиме на дію посилених обмежувальних заходів.

Також сайт "Коментарі" розповідає, чому звільнили двох високопосадовців Варшавського університету.