Кудрицький сказав, чи будуть знову масштабні проблеми з електропостачанням влітку

Кудрицький вважає, що складні часи уже позаду

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький вважає, що українці вже пройшли найбільш складний період в енергетиці, правда, лише влітку.

"У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася", - заявив Кудрицький.

За його словами, ситуація налагодилася завдяки зміні погоди.

"Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит", - сказав на брифінгу Кудрицький.

Саме тому, за його словами, замість складного режиму 3-4 черги – зараз діють 1-2, які застосовуються в залежності від часу.

"В деякі години дефіцит можу бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання. І якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів", - повідомив Кудрицький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку Лани Зеркаль, масштабних відключень електроенергії можна було уникнути, якщо б міністр енергетики діяв професійно.

При цьому Галущенко потрапив у гучний скандал, коли набрехав про те, що не було жодних аварій на АЕС. Тепер його закликають гнати із міністерства "сцяними тряпками".