Куди масово їдуть на заробітки українські вчителі

У Польщі зростає кількість українських вчителів

В аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal повідомили, що в цьому році на 15 % зросла кількість українських педагогів, які літом їдуть на заробітки. В компанії порівняли кількість заробітчан за цей та минулий 2020 рік. Відтак, вчителі з України заробляють у Польщі на сезонних роботах до 5 тис. доларів США.

В аналітичному дослідженні йдеться, що вчителі на сезонних заробітках в Польщі складають 5% від загальної кількості мігрантів з України.

Педагоги приїжджають на роботу до Польщі після закінчення вступних іспитів свої випускників та працюють до кінця серпня.

За інформацією директора департаменту рекрутації Gremi Personal Анни Джоболда, вчителі з України шукають вакансії на літо, де можна добре заробити. Вони йдуть працювати на м'ясокомбінати, рибні заводи, кондитерські фабрики, заводи, де виробляють електрообладнання, логістичні склади, а також - в готелі та ресторани. В середньому освітяни можуть заробити в Польщі за три місяці до 5 тисяч доларів США.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що українські вчителі не зможуть підробляти репетиторством.

Міністр освіти вважає, що вчитель, який вчить безпосередньо дитину в школі, не може бути репетитором – це конфлікт інтересів. За словами високопосадовця, школа може надавати таку платну освітню послугу, як індивідуальне навчання з дітьми. Вона вважається легальною і враховується як урок. Батьки в такому випадку укладають договір з адміністрацією школи про надання платних освітніх послуг.