Куди подінуть розтрощені двері з Офісу Президента

Одні з дверей вже встигли побувати в телеефірі

Стало відомо, що станеться з дверима Офісу президента, які розмалювали та розтрощили під час протестів на Банковій 20 березня. Одні з дверей вже встигли побувати в телеефірі як експонат.

Спочатку художня галерея запропонувала Офісу президента викупити двері та поставити як експонат. Проте від такої пропозиції відмовилися.

Прессекретар президента Юлія Мендель розповіла, що ОП планує реставрувати та відновити пошкоджені двері, а потім вставити їх на місце. Оскільки купувати нові вироби — дуже дорого. Окрім того, Мендель заявила, що Офіс президента вважає пошкодження дверей та будівлі — не мистецтвом, а проявом вандалізму.

“Пошкоджені двері Офісу президента сьогодні відправляють на реставрацію з метою економії коштів. Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс президента не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму”.

Окрім того, речниця президента повідомила, що всі, хто причетний до вандалізму, повинен відповісти перед законом.

Юлія Мендель вважає, що українці мають право протестувати, влаштовувати мітинги та показувати свою незгоду з деякими рішеннями в країні, проте “жодному за 30 років незалежності не спадало на думку робити те, що сталося 20 березня”.

Нагадуємо, що 20 березня прихильники засудженого Сергія Стерненка влаштували акцію на підтримку одеського активіста на Банковій. В ході протесту постраждав Офіс президента — будівля повністю розмальована фарбою, вікна вибиті. Хто стоїть за атакою Офісу президента, читайте в нашому матеріалі.