Головна Новини Суспільство події КСУ розгляне законність карантину вихідного дня
commentss НОВИНИ Всі новини

КСУ розгляне законність карантину вихідного дня

Подання до Конституційного суду про законність карантину підписали 48 народних депутатів

14 грудня 2020, 10:17
Поділіться публікацією:

Введення урядом карантину вихідного дня викликало обурення не тільки серед частини населення, але і народних депутатів. У зв'язку з цим група парламентаріїв з 48 осіб звернулися з поданням до Конституційного суду України — вони просять розглянути питання відповідності Конституції України (конституційності) положень підпункту 17 пункту 10 постанови КМУ "Про встановлення карантину та впровадженні посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2 "від 22 липня 2020 року № 641 зі змінами.

КСУ розгляне законність карантину вихідного дня

Фото з відкритих джерел

У своєму поданні депутати оскаржили окремі пункти урядової постанови, зокрема, про введення карантину вихідного дня. Також у народних обранців викликав сумніви пункт про заборону проведення закладами охорони здоров'я планових заходів щодо госпіталізації.

Конституційний суд приступить до розгляду даного подання вже у вівторок, 15 грудня — судді вирішуватимуть питання про форму розгляду депутатського документа.

Як повідомляв портал "Коментарі", згідно з оцінками Мінекономіки, збитки від карантину вихідного дня складають від 0,04 до 0,06 процентних пунктів від ВВП в розрахунку за рік. Найважчий удар припав на  малі та середні підприємства. Проте це ніяк не позначилося на фінансовій системі. Саме з цієї причини банківська сфера вела безперебійну діяльність. Як повідомлялося раніше, карантин вихідного дня найбільше збитків приніс ресторанам, тому що левова частка їх прибутку припадала саме на вихідні. І це зовсім не дивно, тому що люди після трудового тижня хочуть кудись піти і розслабитися. В середньому ресторани за цей період втратили близько 40 відсотків прибутку від усього обороту за тиждень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини