Критична межа екологічної катастрофи: окупованою частиною Донбасу потекли жовті ріки

Під загрозою Сіверський Донець, який живить половину Донбасу

У Горлівці, яку контролюють проросійські бойовики, вода у водоймах пожовтіла. Причина такого явища в тому, що шахти стоять, водовідлив не працює, шахтні води піднімаються і потрапляють в ґрунтові води. Під загрозою Сіверський Донець, який живить половину Донбасу. Це критична межа екологічної катастрофи. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише луганський журналіст, письменник, історик і блогер Павло Бондаренко.

Журналіст зазначає, якщо хтось подивиться на фото з жовтою водою в річці, то може подумати, що це Хуанхе, що з китайської перекладається як "Жовта річка". Насправді це не так. Це водойма в окупованій Горлівці. Там вони практично всі такі. Ситуація дійсно близька до катастрофи.

Павло Бондаренко зазначає, ось тільки нерозумно буде заявляти, киваючи в бік ОРДЛО, що "так їм і треба". Вся справа в тому, що, по-перше, природа ні в чому не винна і після звільнення ОРДЛО від окупантів у нас будуть величезні проблеми. Можливо, вже нездоланні. А це - наша, українська земля. По-друге, велика частина людей, яка виявилася в окупації, Путіна не кликала, то все московські пропаганда.

"Повірте мені, як луганчанину. До нас в березні-квітні 14-го з Ростова сотнями "тітушек" завозили, щоб давати картинку масовки на мітингах - з 400 000 жителів Луганська навіть пару тисяч бажаючих помахати "Аквафреш" не знаходилося ", - зазначив Павло Бондаренко.

Він зазначає, до того ж, люди не винні, що держава, якій вони платили податки за свою безпеку, не змогло їх захистити. Розповіді про те, що тамтешній люд мав брати вила і виходити проти путінського спецназу і озброєних до зубів п'яних "орків" в папахах недоречні. Їх можна тільки з теплого затишного дивана вести. Особливо люблять це ті, хто від мобілізації ховався. І ще один важливий момент - Сіверський Донець дає воду не лише в ОРДЛО. З нього п'ють Бахмут, Торецьке, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші міста, селища і села.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в партії Путіна зізналися - Росія захопила Донбас.