"Кожне слово в матеріалі підтверджено документально": головред Mind.ua відреагував на позов від IBOX Bank

У виданні впевнені в своїй правоті

IBOX Bank подав до суду на видання Mind.ua, заявивши про моральну шкоду від публікації, розміщеної на ресурсі. У самому ж виданні кажуть, що хотіли вирішити конфлікт без суду, але інша сторона відмовилася. Про це розповів виданню "Коментарі" головний редактор Mind.ua Євген Шпитко.

За його словами, сторона заявника одразу зайняла агресивну позицію.

"Вони першими почали вести агресивно себе у відношенні до видання: намагатися підмочити видачу видання в Google, купувати маніпуляційні новини проти видання в інших ЗМІ й так далі, - розповів Шпитко. - Предмет минулого спору (і відчуваю майбутнього) в тому, що вони вважають, що їх же дії ганьблять їх честь і гідність, і звинувачують нас у тому, що ми їх описали".

Главред Mind.ua стверджує, що кожне слово в матеріалі підтверджено документально.

"Ми не займаємося постановкою замовних матеріалів. Ініціатором розслідування може виступити як автор, так і редакція. В цьому випадку, було обопільне бажання і робота", - пояснив Шпитко.

Головний редактор Mind.ua резюмував, що видання впевнене у своїй правоті, бо чесно робить свою роботу.

Нагадаємо, IBOX Bank побачив в матеріалі видання загрозу честі, гідності та ділової репутації, тому вирішив заявити на Mind.ua в суд. Сума компенсації , яку запросить банк, становить 2 млн грн моральної шкоди.