Коронавірусу – півроку: у ВООЗ заявили, чи йде пандемія на спад

У ВООЗ підвели підсумки боротьби з коронавірусом протягом півроку, а також повідомили, чи чекати в недалекому майбутньому закінчення пандемії

Пандемія коронавірусу, що охопила світ півроку тому, поки що не наближається до завершення. Таку заяву зробив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу сьогодні.

Як нагадали у ВООЗ, з моменту повідомлень про перші спалахи інфекції в Китаї пройшло шість місяців. На цей момент число хворих на коронавірусом у всьому світі перетнула позначку у 10 млн, а кількість смертей досягла 500 тис.

"Багато країн вжили безпрецедентних заходів для придушення передачі інфекції та порятунку життів. Ці заходи були успішними в уповільненні поширення вірусу, але не змогли повністю зупинити його, - сказав глава ВООЗ. – Зараз деякі країни почали переживати нові спалахи захворювання після того, як послабили карантинні обмеження. Більшість людей все ще залишаються вразливими. Вірусу ще є куди рухатися. Ми всі хочемо, щоб це закінчилося. Ми всі хочемо жити своїм життям. Але складна реальність така: ми навіть не близькі до завершення. Хоча багато країн добилися певного прогресу, глобальна пандемія насправді прискорюється".

В ВООЗ ще раз закликали всі країни боротися з пандемією. Мова йде про дотримання громадянами протиепідемічних правил, забезпечення всім потрібним медиків, проведення великої кількості тестувань, введення ізоляції і обсервації за необхідності, а також розробку вакцин і глобальну солідарність країн у битві з недугою.

Раніше ВООЗ розповіли, хто перший отримає вакцину проти коронавірусу.