Головна Новини Суспільство події "Конкуренти зіграли в свою гру, в результаті чого сьогодні весь лотерейний ринок перебуває в руїні" — президент М. С. Л. Георгiй Ложенко
commentss НОВИНИ Всі новини

"Конкуренти зіграли в свою гру, в результаті чого сьогодні весь лотерейний ринок перебуває в руїні" — президент М. С. Л. Георгiй Ложенко

Президент М. С. Л. Георгій Ложенко розповів про конкуренцію в гральному бізнесі і «спецоперацію СБУ»

29 травня 2020, 19:14 comments1901
Поділіться публікацією:

Президент оператора державних лотерей М. С. Л. Георгій Ложенко в ексклюзивному інтерв'ю для видання "Коментарі" розповів про конкуренції в гральному бізнесі і "спецоперації СБУ".

"Конкуренти зіграли в свою гру, в результаті чого сьогодні весь лотерейний ринок перебуває в руїні" — президент М. С. Л. Георгiй Ложенко

Георгій Ложенко заперечує, що Альфа-Банк був бенефіціаром М. С. Л., як писали в ЗМІ. За його словами, конкурентну боротьбу почав колишній прем'єр-міністр України в 2014-2016 роках Арсеній Яценюк. Він вирішив, що ринок краще контролювати його людям, і в 2014 році "почалася психологічна атака атака в ЗМІ з посиланням, що серед бенефіціарів є хто-то з Росії".

Опорою був лист, який я коли-то направив до Мінфіну з пропозицією організувати лотерею для збору грошей до проведення Євро-2012. І тоді міністр фінансів сказав мені: "Все це дуже добре, але покажіть мені, будь ласка, джерела фінансування вашого. За рахунок чого ви зможете це зробити?". Оскільки ми вже тоді тримали свої гроші в Альфа-Банку, я вказав як джерело фінансування цей банк. Крім цього, ми вели переговори той час з фінансовою групою "Альфа Кепітал Партнерз", від якої Альфі належало лише 20%. Там були Goldman Sachs, Ротшильди... Це була велика інвестиційна група, яка почала згортатися десь в 2012 році. Виявилося, що проект розпочався, не закінчившись, вони так і не увійшли до нас. Але, як кажуть, осад залишився", — пояснив президент М. С. Л.

За його словами, документи подавали на розгляд СБУ, Мінфіну, РНБО. Ніяких слідів Альфа-Банку" ніхто не виявив, серед приватних інвесторів теж не було громадян РФ.

"Ми звернулися в суд з позовом про незаконність застосування до нас санкцій в кінці 2015 року. Потім продовжили санкції, ми звернулися в 2016 році, і санкції знову продовжили. Звернулися в 17 році. У Верховному суді знаходяться 3 справи. Минуло 4 роки. Якби були докази, напевно, суд би вже давно виніс хоч одне рішення. Але рішення немає. Більш того, справа засекретили", — розповів Георгій Ложенко.

У державній лотереї М. С. Л. називають це "просто зачисткою ринку". За словами президента, комусь прийшла ідея захопити хороший і потенційно цікавий ринок, "тільки прибрати конкурентів якимись шляхами".

"Прибрати шляхом відкритої конкуренції неможливо, тому застосували ті інструменти, які були в наявності. Я по-іншому на це ніяк не дивлюся. На жаль, це не наші методи. Ми ніколи до такого не вдавалися, хоча я в цьому бізнесі з 1987 року", — заявив президент М. С. Л.

М. С. К. має напружені відносини з конкурентами і не планує йти у світле майбутнє стрункими рядами" після такого нападу з сторони конкурента на ринку. За словами Ложенко, це не зближує, не об'єднує.

" Вони в свою гру зіграли, в результаті цього сьогодні ринок перебуває в руїнах. Суспільна довіра до сегменту сильно підірвана", — сказав Георгій Ложенко.

За його словами, спочатку Ляшко ввів закон про оподаткування лотерей у вигляді 10% від обороту, потім додали податок на валовий ігровий дохід, а ще податок на прибуток. Таким чином, три податку одночасно на одну сферу діяльності.

"І пан Ляшко завалив ринок, повністю пішов у тінь і зараз добре себе почуває. Це безвідповідальність", — сказав президент М. С. Л.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини