Комаровський пояснив, чому маски не врятують українців від коронавірусу

Маски для українців перетворилися на перепустку в супермаркет, - Комаровський

Доктор Євген Комаровський розкритикував те, як українці носять маски. Через це вони стають абсолютно неефективними і не можуть захистити нікого від коронавірусу, - розповів лікар на своїй сторінці в Instagram.

Захисні маски, в першу чергу, повинні надягати ті, хто вже хворіє. Таким чином під час кашлю або чхання в навколишнє середовище буде потрапляти значно менше бактерій і мікробів. А ось захистити здорову людину звичайна медична маска не зможе, впевнений Комаровський. Вона буде ефективна лише в тому випадку, якщо багато людей перебувають разом в приміщенні, де немає нормальної циркуляції повітря. Та й то, для цього людина повинна змінювати маски регулярно. Одноразові - викидати, а багаторазові - правильно обробляти.

"У нас маски зараз перетворилися на перепустки в супермаркет. У кожного вона валяється десь в кишені. Але те, як ми їх зараз використовуємо - це найширша профанація і до логіки або здорового глузду вона не має жодного відношення", - говорить Комаровський.

При цьому він визнає, що навряд чи кожен з українців зможе собі дозволити купувати стільки одноразових масок, скільки необхідно. А це, як мінімум, 3-4 в день.

"Не можу собі уявити, що якась бабуся прийде і купить собі на пенсію багато одноразових масок, щоб міняти їх щодня. Це смішно", - написав лікар.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчені в США придумали багаторазову маску, яка здатна захистити від коронавірусу.