Головна Новини Суспільство події Колишнього головного редактора «Дзеркала тижня» упіймали на подвійних стандартах
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього головного редактора «Дзеркала тижня» упіймали на подвійних стандартах

На думку колишнього головного редактора Володимира Мостового, журналіст повинен відповідати та своєю кишенею, і своїм реноме за поширення фейків

8 грудня 2020, 09:20
Поділіться публікацією:

Колишнього головного редактора «Дзеркала тижня»  упіймали на подвійних стандартах

ФОТО: З відкритих джерел

Патріотизм українських журналістів повинен складатися в об'єктивної подачі інформації, заявив колишній голова Комісії з журналістської етики (КЖЕ), засновник газети "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

"Існує питання: журналіст повинен бути патріотом або професіоналом? Наш патріотизм, з моєї точки зору, повинен полягати в тому, що ми об'єктивно даємо інформацію, ми не обманюємо свого читача чи глядача", — сказав Мостовий.

На його думку, журналіст повинен відповідати та своєю кишенею, і своїм реноме за поширення фейків.

"Громадський осуд, як крайній захід Комісії, передбачала те, що людина стає нерукоподаваною у своєму професійному середовищі. Але це ж не по-нашому. Ми проголосуємо "громадський осуд" для якогось персонажа, а потім з ним же підемо "на пивко". Такий менталітет", — сказав Мостовий під час інтерв'ю.

При цьому, напередодні саме видання "Дзеркало тижня" викрили в нібито необ'єктивної подачі інформації та можливе співробітництво з міністром доходів і зборів часів Януковича Олександром Клименком.

Так, колишній головний редактор "Известий в Україні" Яніна Соколовська на своїй сторінці в Facebook звернула увагу на те, що в оприлюдненому листуванні Олександра Дубинського з керівницею холдингу "Вести" і цивільною дружиною ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольгою Семченко нібито бере активну участь і редактор відділу макроекономіки Юрій Сколотяний, який у 2013 році нібито узгоджував публікації "Дзеркала тижня".

Юрій Сколотяний у 2013 році погоджував публікації "Дзеркала тижня" з Ольгою Семченко. Про це стало відомо з архіву листування, датованих груднем 2013 — лютим 2014. Даний архів оприлюднили журналісти проєкту bihus.info в одному зі своїх розслідувань.

Там же, в матеріалі журналістів, наводяться цитати з листування, яке нібито було. Ось, наприклад: "20.12.2013 — Ю. Сколотяний в листі О. Семченко запитує у Семченко враховані їхні можливі інтереси в статті для "ЗН" по бюджету" — цей текст в цей же день начебто з'являється на ресурсі під заголовком "Проєкт держбюджету -2014: сон розуму триває", в якому вже прибрані фрази, про які нібито просила Семченко.

Колишній головний редактор "Известий в Україні" Яніна Соколовська запитує в пості.

"Я сподіваюся, що шановне мною видання знайде варіант пояснити, що це було. Ще більше сподіваюся, що видання скаже, що цього не було. Але сам факт, що такі переписки виникають і публікуються, говорить про те, що не все гаразд в українському медійному просторі, яке розраховує на споживача, готового вжити, що завгодно і не вдавитися", — написала Соколовська.

Колишній народний депутат і політолог Тарас Чорновіл у своєму пості в Facebook також зазначив, що якщо щодо Дубинського ніяких ілюзій немає, так листування такого, здавалося б, шанованого видання як "Дзеркало тижня", редактор одного з відділів якого нібито узгоджує тексти можливо замовних статей з цивільною дружиною Клименко і керівницею "Вістей" Ольгою Семченко та все тим же Дубинським трохи шокує.

"Вражає навіть не те, хто вкидає в українському медіа ці криваві гроші. І не ті, хто координують проплачені інформаційні атаки. Вбиває то, наскільки широке коло готових за невеликі суми стати виконавцем брудних кампаній і медіа-кілерства. Серед них запросто з'являються і респектабельні на вигляд видання і такі назовні принципові журналісти, спочатку навіть подумати про їх продажності страшно, і розкручені громадські активісти. На жаль, такі медіа сьогодні вже переросли у велику політику, а один з організаторів таких проплачених журналістських послуг засідає в парламенті й навіть нібито контролює від влади цілу область в столичному регіоні. А видання, нібито узгоджувало з Клименко тексти продовжує позиціювати себе як "совість української журналістики". І ні СБУ, ні НАБУ, ні ГПУ не цікавляться, звідки в простенького видання такі колосальні гроші", — заявив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини