Головна Новини Суспільство події Колектив «Сємок» збирається довести причетність сумського прокурора до рейдерського захоплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Колектив «Сємок» збирається довести причетність сумського прокурора до рейдерського захоплення

Кадрова комісія з атестації прокурорів регіональних прокуратур прийме рішення у справі сумського прокурора Жернового на наступному тижні

7 липня 2020, 12:44 comments1365
Поділіться публікацією:

Колектив "Сємок" тримає на контролі справу прокурора Андрія Жернового із Сум, котрого вважають винним у спробі рейдерського захоплення підприємства. Кадрова комісія з атестації прокурорів регіональних прокуратур свій висновок озвучить на наступному тижні. Про це стало відомо після передачі до комісії матеріалів про можливу участь даного співробітника прокуратури у спробі рейдерського захоплення компанії, що виробляє "Сємки" та інші українські снеки.

Колектив «Сємок» збирається довести причетність сумського прокурора до рейдерського захоплення

На початку червня 2020 року Зарічний райсуд Сумської області за поданням слідчого місцевого управління СБУ ухвалив рішення арештувати виробничий комплекс підприємства ТОВ "Волана". Це рішення підтримав місцевий прокурор. Підприємство розташоване в Синельникове Дніпропетровської області й не має ніякого відношення до справи, яку розслідує сумське СБУ ще з 2017 року, стверджують в колективі "Сємок". Представники підприємства звинуватили правоохоронців у рейдерстві та добиваються від ДБР відкриття кримінального провадження щодо учасників злочинної схеми.

Третього липня апеляційний суд скасував рішення Зарічного райсуду. Але тепер трудовий колектив вимагає завершити розслідування справи та покарати винних.

"Ми відбили рейдерську атаку, але потрібно, щоб винні посадові особи понесли відповідальність згідно з законом. Лише невідворотність покарання стане запобіжником того, що подібні рейдерські схеми не повторяться — ні з боку цих правоохоронців, ні кимось іншим", — заявив адвокат підприємства, член Громадської ради АРМА Ігор Чобітько.

"Трудовий колектив триматиме на контролі справу Жернового. Кадрова комісія вивчить всі деталі його ролі у рейдерській схемі, і, ми впевнені, ухвалить рішення про недоцільність його подальшого перебування в складі прокуратури" — додав він.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, кому може бути вигідна рейдерська атака на "Семки". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини