Ключі - в сторону: німецькі авіатехніки відмовилися обслуговувати літак Лукашенка

Замість того, щоб чинити президентський борт, співробітники Lufthansa Technik засудили політику президента Білорусі

Співробітники компанії Lufthansa Technik влаштували бунт, відмовившись обслуговувати літак президента Білорусі Олександра Лукашенка. Boeing 737, яким літає самопроголошений лідер держави, прибув у ФРН на техобслуговування. Однак авіатехніки відклали гайкові ключі в сторону і записали звернення, передає Telegram канал NEXTA.

"Це літак того ж Лукашенка, який віддав наказ стріляти з бойової зброї в демонстрантів в Білорусі. Ми, профспілкові активісти компанії Lufthansa Technik, не забуваємо нашу давню традицію міжнародної солідарності та стоїмо пліч-о-пліч з білоруськими робітниками", - повідомили в профспілці компанії LufthansaTechnik.

Там також висунули ряд вимог до білоруського уряду.

"Ми вимагаємо відставки Лукашенка і справжніх демократичних виборів! Ми вимагаємо звільнення всіх політичних в'язнів і негайного відновлення на роботі тих колег, які втратили роботу! Ми вимагаємо, щоб всі співробітники могли вільно поєднуватися в незалежні профспілки!" - сказано там.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський скасував намічений на жовтень візит до Білорусі. Водночас Міністерство закордонних справ України визнало Олександра Лукашенка нелегітимним президентом Білорусі. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, як будуть далі розвиватися відносини між країнами і які ризики це несе для України.