Китай зробив свій вибір у війні РФ проти України: яке рішення тепер готує НАТО

За інформацією WSJ, підтримка Китаєм війни Росії в Україні ставить Пекін до списку загроз НАТО

Коли лідери НАТО зустрінуться у Вашингтоні у вівторок, на порядку денному домінуватимуть Україна, Росія та європейські військові витрати. Але є ще одне дуже важливе питання, яке ще п'ять років тому не було таке актуальне, як зараз. Ідеться про загрозу з боку Китаю, який уже не приховує своєї підтримки Росії у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Зазначається, що сьогодні Пекін займає дедалі більшу роль на порядку денному 32 членів Організації Північноатлантичного договору та їхніх близьких союзників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

"Китай допомагає Росії вести війну проти України. Уряди країн НАТО звинуватили Китай у причетності до шпигунства, кібератаків та кампаній з дезінформації на своїх кордонах. І Китай використав свої економічні сили, щоб покарати європейські країни, які підтримують Тайвань. НАТО у своєму комюніке саміту планує розкритикувати Китай за підтримку вторгнення Росії до України, заявили дипломати альянсу", - йдеться у публікації.

Видання нагадує слова прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди перед голосуванням у Палаті представників США за твердженням 61 мільярда доларів на військову підтримку Києва. Той наголосив, що "сьогоднішня Україна може бути Східною Азією завтра", і закликав США продовжувати працювати як в Україні, так і в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Одним із небагатьох пунктів згоди між президентом Байденом та його суперником на листопадових виборах Дональдом Трампом є те, що Китай становить серйозну безпеку та економічну загрозу для США та їхніх союзників", - резюмує ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - торговельна війна ЄС набирає обертів: що чекає на Aliexpress та інші китайські компанії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай розробляє для РФ нову потужну зброю: про що йдеться.