Карантин у Києві: стало відомо, хто найбільше порушує обмеження

Кожен день на порушників складаються адмінпротоколи на рівні від 17 до 34 тисяч гривень

Глава столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан розповів, хто найчастіше порушує карантинні обмеження в Києві. Так, незважаючи на масові санкції, умов карантину в Києві часто не дотримується громадський транспорт. Про це Рубан повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, за дотриманням обмежень в Києві щодня стежать 20 мобільних груп з представників поліції, місцевих адміністрацій і муніципальної охорони. Найбільш злісними порушниками, за словами Рубана, виявилися маршрутні таксі та громадський транспорт, куди люди набиваються, незважаючи на вимоги влади. Олег Рубан підкреслив, що в годину пік дотримуватися безпечної дистанції просто неможливо.

"Другий день ми припиняємо маршрути, роботу, але до сих пір контролю з боку Укртрансбезпеки не було ніякого, щодня складається від 30 до 40 адмінпротоколів на рівні 17-34 тисяч гривень на перевізників", - заявив керівник Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що раніше з'явилася інформація про те, що в Києві для проїзду в громадському транспорті знову можуть ввести спеціальні перепустки. Це станеться в разі, якщо епідеміологічна ситуація в столиці погіршиться. Так, київська влада розглядає можливість повної зупинки громадського транспорту і перехід на спеціальний режим. Крім того, в КМДА вважають недоцільним збільшувати кількість транспорту для жителів столиці, тому що вважають таке рішення "неефективним". Також в КМДА всіх роботодавців закликали перейти на дистанційну форму роботи, "тому що від кількості транспорту, який буде їздити, можна порвати ланцюг коронавірусу".