Кабмін вирішив винагородити українських Праведників

Кабмін призначив додаткові виплати до пенсій українським Праведникам, які рятували євреїв від Голокосту

Українців, які у страшні часи Другої світової війни рятували від Голокосту євреїв, пожиттєво отримуватимуть щомісячні стипендії, затверджені Кабміном. Про це повідомив народний депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко у Telegram.

Довічні стипендії з 1 червня поточного року призначено 26 українцям, які мають звання "Праведників народу світу" від Ізраїльського інституту катастрофи і героїзму "Яд ва-Шем" або "Праведника України" чи "Праведника Бабиного Яру" рішенням Єврейської Ради України.

Наймолодшому стипендіату зараз 82 роки, а найстарший цьогоріч святкує своє 100-річчя.

Розмір стипендії не залежить від розміру пенсії Праведника і складає три прожиткових мінімуми, визначених на час здійснення виплати для непрацездатних осіб, тобто, станом на 9 вересня 2021 року – 5 тис. 562 грн.

Нагадаємо, що у 2020 році президент України Володимир Зеленський відмовився від власної участі та участі українських делегатів у Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту на користь євреїв, які вижили у роки масового знищення та гонінь людей цієї національності.

Також "Коментарі" писали, що голова Політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук висловив обурення, щодо заяви президента України Володимира Зеленського про пряму причетність влади СРСР до здійснення Голокосту на рівні із фашистською Німеччиною, зробленої у День пам'яті жертв Голокосту, і звинуватив голову держави у блюзнірстві.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що соціальна мережа Twitter автоматично блокує повідомлення користувачів, які містять заперечення Голокосту, як геноциду євреїв.