Головна Новини Суспільство події Кабмін скасував консульський збір за оформлення закордонного паспорта
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін скасував консульський збір за оформлення закордонного паспорта

Крім того, консульський внесок не справляється із зазначеної категорії громадян при нотаріальному завіренні документів за кордоном

24 грудня 2020, 17:04
Поділіться публікацією:

Уряд вирішив не стягувати консульський збір при оформленні паспортів громадян України для виїзду за кордон для деяких категорій осіб. Про це повідомляє служба зі зв'язків з громадськістю Кабінету міністрів України.

Кабмін скасував консульський збір за оформлення закордонного паспорта

Так, з публікації стало відомо, що під цю категорію потрапляють діти, яким не виповнилося шістнадцять років, і які оформляють документ не на території держави, а в закордонних дипустановах України.

Також пільги існують і в українців, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, а також мають першу і другу групу інвалідності, в тому числі й діти.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Кабінет міністрів України встановив вартість проїзду по платних дорогах. Хоча влітку йшлося про те, що таких комерційних магістралей в нашій країні не буде. Проїзд побудований на договірних умовах і тому ціна буде варіюватися від 80 копійок до 4,6 гривні залежно від виду транспорту. Так, відомо, що байки з причепом (коляскою) і без нього, легковий автотранспорт буде подорожувати по такій автомагістралі за ціною 0,023 євро. Стільки ж будуть платити за "легковика" з причепом, намиста з кількістю місць для сидіння до 10 в т.ч. і водій вантажні автомобілі з дозволеною максимальною масою до 3,5 тонни.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про плани українського уряду провести загальне тестування на коронавірус. За його словами, дослідження будуть проведені в столиці України, обласних центрах і містах, де населення перевищує 100 тисяч осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини