Кабмін призначив нового санітарного лікаря України

Раніше Кузін був в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я

Кабінет Міністрів України призначив нового санітарного лікаря країни. Тепер цю посаду обійматиме заступник голови МОЗ Ігор Кузін. Про це виданню "РБК-Україна" розповіло інформоване джерело в уряді.

"Кузін призначений заступником міністра охорони здоров'я - головним санітарним лікарем", - повідомило воно.

У виданні зазначають, що Ігор Кузін був в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я. На посаді керівника він перебував із 2019 по 2021 рік, а потім став заступником нового голови ЦОЗ.

Нагадаємо, що Верховна Рада 262-ма голосами підтримала подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення нового міністра охорони здоров'я. Ним став головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Портал "Коментарі" дізнався в експертів, як вони оцінюють такий вибір, чого очікувати від нового голови МОЗ і чи зможе Ляшко довести до ладу систему охорони здоров'я України.

Президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк зазначає, що з найбільш актуальною проблемою, яка нині укорінена у масову свідомість - пандемією ковіду, - Ляшко впорається. Завдяки законам епідеміології, природному перебігу подій, господу Богу епідемія йде на спад. Спрацювало вироблення масового імунітету. Організм запам'ятовує інфекцію і в потрібний момент виробить антитіла. Ми входимо в епоху повторюваних циклів ковіду за типом грипу. І вакцинація допомагає, а вакцин в Україну завозитимуть все більше. Загалом, якщо Ляшко буде правильно йти в цьому тренді (природному), то він переможе епідемію.