Іран і Росія стають ще ближчими: у США розкрили подробиці

Аналітики ISW зазначають, що Росія та Іран розширюють економічну та фінансову співпрацю

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін прибув до Тегерана 30 вересня, щоб зустрітися з різними іранськими чиновниками та наголосити на важливості російсько-іранського економічного співробітництва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські експерти зазначають, 29 вересня Мішустін зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і заявив, що очікує, що Росія та Іран підпишуть очікувану всеосяжну угоду про стратегічне співробітництво на майбутньому саміті БРІКС, який відбудеться в Казані, Республіка Татарстан, з 4.

Мішустін також провів зустріч із першим віце-президентом Ірану Мохаммадом Реза Арефом, щоб обговорити можливості для російських інвестицій у "різні сфери" в Ірані, і, зокрема, зустрівся з міністром нафти Ірану Мохсеном Пакнеджадом.

Посол Ірану в Росії Казем Джалалі повідомив, що візит Мішустіна до Ірану буде особливо зосереджений на розвитку торговельно-економічних зв'язків між двома країнами.

Російські та іранські офіційні особи, швидше за все, розглядають розширену економічну та фінансову співпрацю як необхідний компонент спільних інтенсифікацій у російсько-іранських відносинах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий вступити у війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що його держава ніколи не підтримувала російське вторгнення в Україну та заперечувала постачання балістичних ракет Москві. Проте ці заяви є черговою спробою Тегерана приховати правду, заявив в ефірі 24 каналу політичний експерт Андрій Городницький. За його словами, Іран традиційно заперечує свою співпрацю із Росією. Якщо президент Пезешкіан говорить правду, Іран найближчими місяцями має зробити кроки до зближення із Заходом.