Instagram закручує гайки: нові обмеження для підлітків

В Instagram будуть підліткові акаунти та батьківський контроль

Instagram оголосив про важливі оновлення, спрямовані на захист дітей, які користуються соціальною мережею. Це рішення компанії Meta, яка володіє Instagram, стало відповіддю на занепокоєння людей щодо впливу соцмереж на молодь.

Тепер всі профілі користувачів до 18 років будуть автоматично налаштовані як приватні. Це означає, що їхні сторінки не зможуть бачити незнайомі люди, лише ті, кому дозволено підписатися. Також підлітки зможуть відправляти повідомлення тільки тим, хто є в їхньому списку підписників.

Щоб уникнути перевтоми від соцмереж, Instagram запровадив нагадування для підлітків про необхідність зробити перерву після години користування додатком щодня. Також вночі буде діяти "режим сну", коли додаток автоматично вимикає звук сповіщень, допомагаючи підліткам краще відпочивати.

У підліткових акаунтах з'являться найстрогіші налаштування для повідомлень, що обмежують можливість отримання повідомлень від людей, які не знаходяться у списку підписників. Instagram також обмежить доступ до контенту, який може бути агресивним або спонукати до споживацької поведінки, такого як реклама косметичних процедур чи відео з бійками.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У понеділок, 16 вересня компанія Meta повідомила про блокування доступу до своїх соціальних мереж. Про це інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Reuters.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що понад рік тому Google запровадив нову політику, яка передбачає видалення неактивних облікових записів. Що потрібно знати про нову політику, читайте за посиланням.