Інцидент над Балтійським морем: польські винищувачі перехопили російський розвідувальний літак

Країна НАТО перехопила російський літак радіоелектронної розвідки.

Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило, що 12 серпня польські винищувачі F-16 перехопили російський літак над Балтійським морем. У Польщі вважають, що літак РФ виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі.

Оперативне командування ЗС Польщі опублікувало повідомлення про інцидент у Балтійському морі, де було виявлено російський літак Іл-20.

"12 серпня 2024 року чергова пара польських F-16 перехопила та візуально ідентифікувала літак РФ, який здійснював політ над Балтійським морем. Польські винищувачі перехопили російський літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи територіальних вод Польщі", - повідомили в польській установі.

Російський літак Іл-20 – це літак радіоелектронної розвідки та РЕБ, який обладнаний РЛС бічного огляду, ІЧ-сканером та іншими датчиками.

Це не перший подібний інцидент, коли країна НАТО перехоплює російські літаки. На початку серпня ВПС Швеції та Німеччини перехопили два російські винищувачі у Балтійському морі, які не вказали про свій маршрут та вимкнули транспондери, щоб їх літаки не були виявлені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кінці липня винищувачі США та Канади перехопили військові літаки Росії та Китаю. Літаки обох країн діяли у зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски.

Також "Коментарі" писали про те, що США змінили свою політику щодо винищувачів в Україні. Сенатор від республіканців закликав пілотів у відставці приєднуватись до української армії та ставати на захист України.