Грузію відвідала з офіційним візитом делегація США: деталі

США продовжують намагатися підтримувати діалог із Тбілісі

У п'ятницю до Грузії відвідала з офіційним візитом двопартійна делегація Конгресу США. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Новини-Грузія".

У Тбілісі прибули сенатор-демократ Джин Шахін та республіканець Майк Тернер, член Палати представників. Шахін входить до підкомітету зі співробітництва з питань Європи та регіональної безпеки комітету із закордонних справ, тоді як Тернер є членом спецкомітету з розвідки.

Тернер та Шахін першу свою зустріч провели з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. У прес-службі президента наголосили, що вони різко розкритикували антизахідні кроки грузинської партії влади.

Під час зустрічі із Зурабішвілі говорили також про майбутні парламентські вибори, а також про ситуацію на окупованих територіях.

У посольстві США повідомляли, що також делегація зустрінеться з представниками уряду, представниками громадянського суспільства та політичних партій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у НАТО заявили про підтримку територіальної цілісності Грузії у 16-ті роковини окупації Росією Абхазії та Цхінвальського регіону. Про це йдеться у заяві спікера НАТО Фару Дахлалу у Twitter (X).

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сполучені Штати Америки вирішили заморозити допомогу Грузії на суму 95 мільйонів доларів у відповідь на ухвалення грузинським парламентом аналога російського закону про "іноземних агентів". Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен нагадав, що 23 травня, після антидемократичних дій грузинської влади, було оголошено про всебічний перегляд відносин між США та Грузією. За результатами цього перегляду США призупиняють допомогу, яка безпосередньо вигідна уряду Грузії.