Грошова допомога від ООН: хто може отримати 21 тисячу гривень

Загальний бюджет програми становить 37 мільйонів доларів США

ООН посилює допомогу українцям, які мешкають у прифронтових регіонах, збільшуючи фінансування проєкту з надання грошової підтримки на зиму. Мешканці вразливих домогосподарств можуть розраховувати на одноразову виплату, яка допоможе їм підготуватися до опалювального сезону. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Хто отримає допомогу і скільки коштів виділили

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділяє додаткові 7 мільйонів доларів США на програму грошової підтримки для мешканців прифронтових територій України. Таким чином, загальний бюджет програми збільшено до 37 мільйонів доларів США.

Згідно з умовами програми, кожне домогосподарство, яке відповідає критеріям, зможе отримати одноразову виплату у розмірі 21 тисячі гривень. Ці кошти призначені для придбання твердого палива і підготовки до зимового періоду. Допомога буде надана мешканцям Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Коли розпочнуться виплати

Виплати планується розпочати вже наприкінці жовтня, і за попередніми оцінками, допомогу отримають понад 20 тисяч домогосподарств.

"Завдяки збільшенню фінансування цієї програми нам вдасться охопити допомогою для проходження опалювального сезону 2024/25 більше домогосподарств", — зазначила Ірина Верещук під час брифінгу на Східноукраїнському форумі Рад ВПО.

Нагадаємо, що 21 серпня 2024 року було підписано меморандум між Мінреінтеграції та УВКБ ООН, який передбачає підтримку прифронтових громад під час опалювального сезону 2024/25.