Головна Новини Суспільство події Громадян без медичної маски будуть штрафувати на місці, - Степанов
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадян без медичної маски будуть штрафувати на місці, - Степанов

Міністр закликав депутатів підтримати законопроект за посилення відповідальності за порушення карантинних заходів

5 листопада 2020, 13:38
Поділіться публікацією:

Сьогодні, під час брифінгу, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про можливість введення штрафів для громадян, які перебувають в громадських місцях без одягненої медичної маски або респіратора.

Громадян без медичної маски будуть штрафувати на місці, - Степанов

Фото: Апостроф

Глава МОЗ порівняв прийдешні штрафи з порушенням правил дорожнього руху, зазначивши, що виписувати штраф порушникам зможуть співробітники Нацполіціі, органи місцевого самоврядування та епідемічного контролю.

"Законопроект передбачатиме конкретний штраф за відсутність масок — від 170 до 255 гривень. Причому протокол про штраф складатимуть відразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали його в суд, а суд потім вирішував накладати штраф або ні. У результаті цього у нас менш як 5% або менш як 3% було застосовано штрафних санкцій як до громадян, так і до організацій ", — сказав Степанов.

Міністр також закликав народних депутатів підтримати законопроект про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Верховній Раді збільшили штрафи за відсутність масок для підприємств і організацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини