Керівник ОП зробив заяву про вступ України в НАТО

Єрмак сподівається, що наші партнери якомога швидше дійдуть згоди стосовно приєднання нашої країни до Альянсу

Керівник Офісу Президента (ОП) України Андрій Єрмак сподівається на швидке приєднання нашої держави до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Він висловив бажання, щоб країни блоку якомога швидше досягли згоди в цьому питанні. Про це очільник ОП розповів в інтерв'ю газеті la Repubblica, пише видання "РБК-Україна".

Андрій Єрмак також згадав слова президента Володимира Зеленського про те, що українці наразі знаходяться в небезпеці й потребують допомоги.

"Ми сподіваємося, що наші партнери якомога швидше дійдуть згоди щодо нашого приєднання до НАТО. Майбутнє України залежить від них", - заявив Єрмак.

Керівник Офісу президента також зазначив, що Україна імплементувала необхідні стандарти "більшою мірою, ніж деякі нинішні члени НАТО". Тепер наша країна очікує на конкретні й активні дії з боку Альянсу.

Нагадаємо, що попри те, що Україну не запросили взяти участь у саміті НАТО, який відбудеться 14 червня в Брюсселі, ставлення Північноатлантичного Альянсу до нашої країни не змінилося. Про те, чого чекати Україні після саміту, виданню "Коментарі" спрогнозував політичний експерт Вадим Трюхан.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що одна з основних причин, через що вступ України в НАТО поки неможливий, за словами політолога Миколи Мельника, полягає у тому, що Україна має територіальні суперечки з Російською Федерацією.

Експерт також нагадав, що для ухвалення рішення про вступ в НАТО потрібно колективне рішення усіх членів Альянсу. Фахівець має великі сумніви, що та ж Угорщина, з якою у нас серйозне "тертя" через мовне і не тільки питання, підтримає його.