Головна Новини Суспільство події Глава КСУ не задекларував землю, яку купив у Криму під час російської окупації - "Схеми"
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава КСУ не задекларував землю, яку купив у Криму під час російської окупації - "Схеми"

Ціна однієї сотки землі в Кореїзі коливається від 5 тисяч до 15 тисяч доларів

29 жовтня 2020, 01:20
Поділіться публікацією:

Глава Конституційного суду України Олександр Тупицький не вказав в декларації земельну ділянку в селищі Кореїз в окупованому Криму, який купив в 2018 році відповідно до вже російського законодавства. Про це повідомляють "Схеми".

Глава КСУ не задекларував землю, яку купив у Криму під час російської окупації - "Схеми"

Відомо, що Тупицький ще до окупації Криму володів нерухомим майном недалеко від Ялти. Але в 2018 році суддя став власником ще однієї ділянки в Кореїзі загальною площею 126 кв м. На цей факт вказує офіційний документ, отриманий "Схемами" з Єдиного держреєстру нерухомості Російської Федерації.

Глава КСУ не задекларував землю, яку купив у Криму під час російської окупації - ”Схеми” - фото 2

Відомо, що, займаючи на той момент пост заступника КСУ, у липні 2018 року Олександра Тупицький уклав угоду купівлі-продажу землі, в якій другою стороною став громадянин Росії такий собі Володимир Рисятов. Але в деклараціях Тупицького ні за 2018 рік, ні за 2019 рік немає згадки про дану покупку.

Крім того, виходячи з того, що покупку землі засвідчено Федеральною службою державної реєстрації, кадастру і картографії Росії, виходить, що операція відбувалася в рамках законодавства країни-окупанта.

Разом з тим, за словами юристів, для українських високопоставлених осіб існують жорсткі обмеження на законодавчому рівні щодо взаємодії з незаконними органами, створеними на тимчасово окупованій території.

За інформацією "Схем", громадянин Росії Володимир Рисятов повідомив, про те, що маєток Олександра Тупицького в Кореїзі дійсно знаходиться по сусідству з його землею. Водночас чоловік заперечує факт купівлі-продажу землі. А оформлена за російським законодавством угода була фіктивною через помилки в розмежуванні ділянок.

"Неправильно були розмежовані ділянки", — розповів Рисятов.

І пояснив, що вони з Тупицьким домовилися оформити угоду купівлі-продажу за російським законодавством, хоча по факту "продажу не було".

Глава КСУ не задекларував землю, яку купив у Криму під час російської окупації - ”Схеми” - фото 3
Глава КСУ не задекларував землю, яку купив у Криму під час російської окупації - ”Схеми” - фото 4

Коментуючи факт того, що, якщо суддя отримав у свою власність землю від іншої особи безкоштовно, юристи стверджують, що з антикорупційного законодавства це може трактуватися як незаконний подарунок.

Також "Схеми" прикинули середньоринкову вартість ділянки. Після звернення до директора ялтинського агентства нерухомості "Статус" Едуарду Кісса, стало відомо, що ціна однієї сотки землі в Кореїзі коливається від 5 тисяч до 15 тисяч доларів.

Раніше "Коментарі" писали про те, що треба зробити, щоб побороти корупцію




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини