Головна Новини Суспільство події Фінську сауну визнали надбанням людства - ЮНЕСКО
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінську сауну визнали надбанням людства - ЮНЕСКО

Середньостатистичний житель країни відвідує сауну до 40 разів на рік

18 грудня 2020, 16:05
Поділіться публікацією:

ЮНЕСКО офіційно визнало фінську сауну нематеріальним надбанням людства. Про це повідомило видання Yle.fi. Сауна потрапила до цього переліку як найважливіший елемент традиційної фінської культури. 

Фінську сауну визнали надбанням людства - ЮНЕСКО

ЮНЕСКО визнало фінську сауну надбанням людства. Фото: bodo.ua

Організація зазначила, що для фінів сауна з давніх часів вважалася священним місцем. В сауні народжувалися, очищалися духовно та фізично, лікувалися. 

Найважливішим елементом сауни є пар, який з'являється, коли виливаєш воду на камені.

"Сауна — важлива частина фінських традицій, культури, історії, всього того, що означає бути фінами", — пояснює Ліна Марсіо, представниця Національного управління старожитностей Фінляндії.

ЮНЕСКО підрахували, що в Фінляндії на 5,5-мільйонне населення припадає 3,2 мільйона саун. Типовий житель країни відвідує сауну до 40 разів на рік. А це практично кожен тиждень.

Нагадуємо, що медична маска Combat Cloth Face Covering стане офіційною частиною уніформи в армії США. CCFC були спроектовані, розроблені та виготовлені в стислі терміни. Планується, що від створення до випуску маски пройде менше одного року. CCFC, ймовірно, будуть доступні для покупки в магазинах уніформи Army & Air Force Exchange Service (AAFES).

Сайт "Коментарі" повідомляє, що згідно зі статистикою  Моторного (транспортного) страхового бюро України, найнебезпечнішим днем для водіїв і пішоходів є п'ятниця. Можливо, через те, що в цей день люди більше думають про майбутні вихідні, будують плани та менше стежать за дорогою. Наприклад, минулого року в цей день на дорогах України сталося 23 863 ДТП, а в цьому році — 24 749. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини