Головна Новини Суспільство події "Фінали є всюди": помер батько власників ФК «Динамо» Михайло Суркіс
commentss НОВИНИ Всі новини

"Фінали є всюди": помер батько власників ФК «Динамо» Михайло Суркіс

Йому виповнився 101 рік

5 лютого 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

4 лютого стало відомо про смерть Михайла Суркіса, батька бізнесменів, власників ФК "Динамо" Григорія та Ігоря Суркісів. Трагічну новину повідомили на офіційній сторінці "Динамо" у Facebook.

"Фінали є всюди": помер батько власників ФК «Динамо» Михайло Суркіс

Михайлу Суркісу виповнився 101 рік. Фото: прес-служба "Динамо"

"Михайло Давидович прожив довге, яскраве та гідне життя, залишивши по собі добру пам’ять. Людина – легенда", — зазначили у прес-службі клубу.

Легендою покійного Михайла Суркіса назвати є за що: він дожив до 101 року, майже 60 із яких пропрацював лікарем-невропатологом. Вчився на медичному за бажанням родини, був учасником Другої світової війни, дійшов до Берліну, нагороджений багатьма орденами і медалями, віддавав усього себе улюбленій справі. Крім того, чоловік дуже пишався успіхами дітей, особливо на футбольному поприщі.

”Фінали є всюди”: помер батько власників ФК «Динамо» Михайло Суркіс - фото 2

Цікаво, що в інтерв’ю журналісту "Бульвару Гордона" Михайлу Назаренку Суркіс-старший зізнавався: до 40 років і сам грав у футбол, нехай і несерйозно. Але потім отримав травму ноги, тож від спортивних навантажень довелося відмовитися. Це не завадило Михайлу Суркісу майже до останніх днів життя вести доволі активний спосіб життя. У глибокій старості він обожнював каву, приймав контрастні душі й любив довгі прогулянки на свіжому повітрі.

У 2017 році Суркіс-старший говорив журналістам, що не думає про смерть.

"Я знаю, що смерть — це кінець життя, фінал, а фінали всюди є: у футболі, виставі, фільмі. Рано чи пізно кінець настає – то навіщо такими думками мучитися?" — розмірковував він.

Вийшовши на заслужений відпочинок у 82, Михайло Суркіс дожив до 101 року. Офіційної причини смерті батька відомих бізнесменів не повідомляється.

Для довідки. Григорій Суркіс був президентом ФК "Динамо" із 1993 по 1998 рік. З 2012 року має звання почесного президента Федерації футболу України, а із 2019-го є почесним членом УЄФА. Ігор Суркіс отримав права на "Динамо" від Григорія у 2002 році, і з того часу є власником клубу. Обоє чоловіків входять до переліку 50 найбагатших українців.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Ріната Ахметова помер старший брат. Також на порталі можна дізнатися, як вшанувала покійного батька співачка Настя Каменських.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини