Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо "кримських санкцій" проти Росії

У Раді Євросоюзу вирішили, чи будуть продовжувати економічні санкції проти Росії

Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції проти Росії через незаконну анексію Криму ще на шість місяців. Про це йдеться в повідомленні Ради Європи на офіційному сайті.

Так, ЄС остаточно вирішив продовжити так звані "кримські санкції" до 31 січня 2021 року. Своє рішення в Раді пояснили тим, що повна реалізація Мінських угод так і не досягнута.

Зазначимо, що такі обмежувальні заходи були спочатку введені в 2014 році внаслідок дестабілізуючих дій Росії проти України. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори.

Зокрема, санкції обмежують доступ до фінансових ринків ЄС для деяких російських банків і компаній, а також забороняють форми фінансової допомоги та посередництва для російських фінансових інститутів. Крім того, заборонений прямий або непрямий імпорт, експорт або передача всієї військової техніки. Також є заборона на товари подвійного призначення, що використовуються у військових цілях у Росії. Ще санкції обмежують доступ РФ до деяких технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, при видобутку нафти.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба звернувся до Євросоюзу з проханням підвищити тиск на Росію на тлі запланованого референдуму.