Європейські ЗМІ відреагували на напад на офіс ОПЗЖ

Низка європейських ЗМІ опублікували матеріали про напад на офіс ОПЗЖ в Києві

У Європі обурені нападом радикалів на офіс партії "Опозиційна платформа – За життя" у центрі Києва. Про реакцію європейських країн на події в Києві пишуть, зокрема, економічний портал WNP і Белсат.

Видання повідомляють, що близько 20 осіб були затримані після акції протесту перед офісом народного депутата Віктора Медведчука в Києві. Збиралися запалювали фаєри і кидали димові шашки. Перед будівлею стався вибух і були поранені, проте поліція заявила, що під час акції вибухів "не було".

"Члени ультраправої угруповання організували акцію перед офісом одного з лідерів партії "Опозиційна платформа – За життя". Ця партія заявила, що в суботу в Україні відзначають День Героїв", – пишуть ЗМІ.

Видання повідомили також, що радикали закликали Міністерство юстиції звернутися до суду з приводу "державної зради", нібито зробленої ОПЗЖ.

"Службу безпеки України також попросили ініціювати розслідування. Візити лідерів Опозиційної платформи – За життя" з метою переговорів з російською владою в Москву і Санкт-Петербург слід розглядати як державну зраду, але політична партія продовжує свою діяльність", – цитують європейські ЗМІ представників ультраправих угруповань.

Раніше в партії "Опозиційна платформа – За життя" повідомили, що 23 травня націонал-радикали здійснили напад на офіс партії Києві.

Також у партії кажуть, що підпал приймальні "Опозиційної платформи – За життя" у Полтаві – це частина кампанії, спрямованої проти народного депутата Іллі Ківи і ОПЗЖ в цілому.