Експерт розповів, скільки коштуватимуть кавуни цього літа

Експерт здивував своїм прогнозом щодо цін

Цьогоріч українців шокують ціни на кавуни. Смачний та улюблений продукт буде дуже дорогим. Про це журналістам розповів директор одного з приватних підприємств Олександр Синенко, пише "Укрінформ".

За його словами, ціни на баштанну культуру у цьому сезоні будуть "кусючими".

Це пов'язано з тим, що весна була холодною, а потім майже весь червень йшли дощі. Тому ці погодні фактори вплинули на урожай і на ціну смачних ласощів.

"Я знаю, що ціна на кавуни цього року буде високою. Холодна весна і рясні дощі сприяють цьому. Для доброго урожаю кавунів треба сонячна погода", - заявив Синенко.

Крім цього, поки не відомо, коли до столиці попливе традиційна баржа, що везе смачні херсонські кавуни.

Раніше видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, як правильно вибрати стиглий і смачний кавун. Так, фахівці визначили головні критерії, за якими варто робити свій вибір.

Вибираючи кавун, не женіться за розміром. Ідеальні кавуни середньої величини — 5-7 кілограмів. Величезні кавуни можуть мати надлишок добрив.

Кавун повинен бути контрастним. Темні й світлі смуги повинні бути максимально чітко позначені. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин.

Хвостик повинен бути сухим, але не відірваним. Занадто сухий хвостик означає, що кавун відвезли з баштану багато тижнів тому. Але сухим хвостик міг стати й після того, як його насильно відрізали, він висох "по дорозі". Тому треба дивитися на місце його переходу в кавун. Хвостик проростає з так званого "ґудзика". Краї цього гудзика повинні бути сухими, а ось мокрий зелений хвіст — гарантія незрілого плоду.

Стиглий кавун повинен резонувати. Адже м'якуш зрілого плода має мікропорожнечі. По кавуну треба "шльопнути": його слід покласти на долоню лівої руки, а правою рукою стукають його в бік. Він повинен віддаватися в лівій руці.