Експерт розповів, хто винен у тому, що українці досі вірять у мир з Росією

Політичний експерт Михайло Бесараб вважає, що українці заплуталися у своїх висновках з вини українських політиків

Соціологія показує, що портрет українця постійно має якесь складно пояснюване роздвоєння. З одного боку, ми проти поступок Росії, і водночас – за швидке припинення війни та настання миру. Вина такого абсурду лежить на деяких українських політиках, які постійно намагаються вбити в голову людей думку про те, що мирно можна домовитися з Росією, уникнувши удару по державних інтересах. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт Михайло Бесараб.

"Регулярно аналізуючи соціологію, можу підтвердити, що ми справді спостерігаємо дивну картину, коли більшість українців нібито за "припинення війни", але проти поступок Росії. Таке поєднання виглядає парадоксальним для тих, у кого ясне та адекватне уявлення про причини та мотиви російської агресії, хто добре розуміється на історії і у кого немає проблем із причинно-наслідковим аналізом. Але "припинення війни" без поступок Росії спокійно поєднується у свідомості обивателя", – зазначив експерт.

Він додає, що цей абсурд сформований незмінною риторикою з боку українських чиновників про можливе "швидке мирне врегулювання через домовленості з Росією". Не вистачило поки що духу вийти і чесно сказати українцям, що домовитися з Росією про мир неможливо. Росію можна лише змусити до світу.

"А поки якийсь наступний президент чи лідер нації в іншому статусі не вийде на таку відверту розмову з народом, обивателі продовжать жити в ілюзії про "швидкий мир з Росією" і надалі чекатимуть від політиків реалізації цього нездійсненого парадоксу", – резюмував Бесараб.

Читайте також на порталі "Коментарі" – свіже соцопитування показало – переважна більшість росіян вважають ймовірною війну з Україною.