Ексміністр Дмитро Кулеба пояснив, чи бачить себе в ролі президента

Дмитро Кулеба про президентські вибори: "Україна має перемогти, все інше – потім"

Колишній Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поділився своїми думками щодо можливих президентських амбіцій в інтерв’ю для YouTube-каналу RAMINA. Він чітко заявив, що його першочергова мета зараз – допомогти Україні вистояти та перемогти у війні.

Кулеба відповідав на питання про коментарі з телеграм-каналу "Приходько", де його та посла України у Великій Британії Валерія Залужного закликали брати участь у президентських виборах. Він зазначив, що наразі його основне завдання – це захист української державності та життя громадян.

“Сьогодні я не бачу в Україні внутрішньої політики, бо йде війна. Ну є якісь там пориви, хтось щось робить, хтось щось розказує. Є велике бажання спекулювати питанням внутрішньої політики, але зараз це просто не на часі", – висловився колишній міністр.

Колишній міністр додав, що, хоча він і підтримує відкриті дискусії та критику влади, говорити про вибори зараз недоречно.

"Я за дискусії, владу потрібно критикувати, з суспільством треба говорити, владу потрібно цінувати, коли вона робить правильні речі. Але сьогодні говорити про те, що яка там конфігурація, вибори… Ну які вибори, ну куди ви? Ви ж бачите все, що відбувається, і реальність, у якій ми живемо", – додав Кулеба.," – зауважив Кулеба.

Дмитро Кулеба також поділився своїм баченням ролі, яку він може відіграти зараз. Він зазначив, що має значний соціальний капітал та широку мережу контактів по всьому світу, які можуть бути використані для допомоги Україні.

"Зараз я маю зосередитися на тому, як моя телефонна книжка може допомогти нашій країні," – пояснив він.