Головна Новини Суспільство події Єдиний квиток на поїзд і метро: Міністерство інфраструктури запустило сервіс SmartTicket
commentss НОВИНИ Всі новини

Єдиний квиток на поїзд і метро: Міністерство інфраструктури запустило сервіс SmartTicket

Скористатися функцією SmartTicket можна, зайшовши на сайт або за допомогою мобільного додатку «Дія»

22 вересня 2020, 18:13
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 22 вересня, Міністерство інфраструктури и анонсувало запуск у продаж єдиного електронного квитка SmartTicket для поїздів далекого сполучення та міського транспорту в столиці. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Єдиний квиток на поїзд і метро: Міністерство інфраструктури запустило сервіс SmartTicket

Фото: unian.net

"Сьогодні ми запустили в промисловий варіант SmartTicket, коли кожен може придбати квиток на порталах e-transport.gov.ua і SmartTicket.gov.ua. Там ми поки об'єднали єдиний електронний квиток КМДА і "Укрзалізниці ". Це перший маленький етап. До кінця року ми додамо ще кілька областей, міжнародні автоперевезення та авіаперевезення", — заявили в Міністерстві.

Відомо, що на сьогоднішній день досягнуто певних домовленостей про спільне напрацювання з авіакомпанією SkyUp.

Також було порушено питання про пільги для деяких категорій населення на електронний квиток. Володимир Набоков, директор "Галузевого центру цифровізації і кібербезпеки" заявив, що безкоштовний проїзд для цих категорій буде здійснюватися як і раніше, хоча в цьому напрямку вже йде співпраця, в т.ч. і з Міністерством з питань ветеранів.

"У нас поки немає єдиної бази пільговиків. Але ми працюємо над цим із заступником міністра з питань ветеранів", — сказав він.

Скористатися функцією SmartTicket можна безпосередньо на сайті або використовуючи мобільний додаток ія".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток "Дія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини