Дуров розповів, як Telegram буде відлякувати злочинців: запроваджено нові правила роботи

У разі порушення правил месенджера, IP-адреси та номери телефонів користувачів можуть бути надані правоохоронцям

Засновник Telegram Павло Дуров оголосив про суттєві покращення безпеки пошуку в месенджері. За його словами, протягом останніх тижнів команда модераторів спільно з штучним інтелектом провела глибокий аналіз та очистку результатів пошуку, зробивши їх безпечнішими для користувачів. Про це Дуров повідомив у своєму англомовному каналі в Telegram.

За його словами, усі виявлені небезпечні матеріали більше недоступні. Крім того, було оновлено Умови надання послуг та Політику конфіденційності, які тепер поширюються на всіх користувачів незалежно від їхнього місцезнаходження.

Також Дуров наголосив, що у разі порушення правил месенджера, IP-адреси та номери телефонів користувачів можуть бути передані відповідним органам за обґрунтованими юридичними запитами. Він закликав користувачів повідомляти про небезпечний чи незаконний контент через офіційного бота @SearchReport.

"Ці заходи мають відлякати злочинців. Пошук у Telegram призначений для спілкування та отримання новин, а не для поширення нелегальних товарів чи послуг. Ми не дозволимо зловмисникам ставити під загрозу безпеку нашої платформи з майже мільярдом користувачів," – підкреслив Дуров.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці серпня у Франції затримали Павла Дурова. Йому загрожувало до 20 років в'язниці через розслідування різних злочинів, пов'язаних з використанням Telegram. У Франції причиною затримання Дурова називали його відмову від співпраці при розслідуванні різних злочинів, пов'язаних з використанням Telegram: торгівля наркотиками, сексуалізоване насильство над дітьми та шахрайство через відсутність модерації на платформі. Йому загрожувала в’язниця.