Головна Новини Суспільство події «Довго ще боятися?»: у Києві на Контрактовій з’явилася величезна медична маска
commentss НОВИНИ Всі новини

«Довго ще боятися?»: у Києві на Контрактовій з’явилася величезна медична маска

Написи на «масці» яскраво ілюструють настрої українців під час локдауну

30 грудня 2020, 20:23
Поділіться публікацією:

На Контрактовій площі у Києві з’явилася інсталяція у вигляді захисної медичної маски. Про ковідне "мистецтво" повідомляє Telegram-канал "Економіка та коронавірус" із посиланням на УНІАН.

«Довго ще боятися?»: у Києві на Контрактовій з’явилася величезна медична маска

Маска "запитує" про найактуальніше для українців. Фото: УНІАН

Арт-об’єкт носить назву "Закривайся маскою, а не в собі". В основі проекту — необхідність звернути увагу на психологічні проблеми, що викликані тривалими карантинними обмеженнями.

Пандемія коронавірусу, що значно обмежила можливості людства у 2020 році, стала частиною всіх галузей суспільства, у тому числі й мистецтва. Тепер уже й звична за останні місяці медична маска перетворилася в повноцінний образ карантину.

На встановленій у Києві інсталяції є написи, що достатньо конкретно виражають ставлення українського населення до обмежень через поширення хвороби. "Довго ще боятися?", "Заберіть дітей до школи!", "Невже втрачу роботу?", "Коли ж побачу онуків?", "Хоч би не захворіти" — ці та багато інших думок більшість із нас чули (а то й самі висловлювали) за останній рік.

Своєрідний "пам’ятник" коронавірусу є частиною соціальної кампанії Міжнародної організації з міграції. Зрозуміло, що обмеження, які є частиною оголошених локдауну в різних країнах, значно вплинули на психологічний стан людства в цілому. Саме тому важливо не лише піклуватися про фізичне здоров’я, а й піклуватися про збереження емоційної рівноваги. Заклик "не закриватися у собі", присутній у назві інсталяції, лише підкреслює це.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що пандемія коронавірусу вплинула ще й на сприйняття людиною плину часу

Але не варто засмучуватися, бо є й хороші новини: лікар дав позитивний прогноз стосовно коронавірусу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини