Домбровський: Майман може бути замовником вбивства Героя України Данила Ляшука "Моджахеда"

Стас Домбровський опублікував резонансне аудіо телефонної розмови нібито за участю Маймана

Михайло Майман, який видавав себе за військового, а нині переховується від українського правосуддя, може бути причетним до вбивства військовослужбовця, Героя України Данила Ляшука на позивний "Моджахед". Як інформує портал "Коментарі", про це пишуть "Українські новини".

Видання посилається на одеського блогера Стаса Домбровського, який у своєму Telegram-каналі опублікував аудіо телефонної розмови нібито за участю Маймана. Як стверджує Домбровський, запис було зроблено в день загибелі "Моджахеда" – 1 квітня 2023 року. На запису чоловік з голосом, схожим на голос Маймана, каже: "Уяви, 200. Я "Носіка" не можу знайти, домовитися, щоб розрахуватись з ним за канал".

Він розповідає, що товаришує з командиром "Моджахеда" і той навмисно відправив його на завдання, з якого той не повернувся. На питання, в яку суму це Майману обійшлося, він відповів: "Ніскільки. Ох**нні дружні стосунки". Він також обяціє своєму співрозмовнику при особистій зустрічі розповісти деталі і показати смс-повідомлення, яке отримав від командира "Моджахеда".

На питання, навіщо це було зроблено, Майман відповів: "Мінус п*дарас".

У 2022 році Майман поширював відео зі своєю нібито участю у битві за Київ та звільненням населених пунктів поблизу Макарова, однак за твердженнями його побратимів, Майман займався мародерством і привласненням речей свого підрозділу, а не участю у бойових діях.

7 вересня 2022 року він був затриманий спецсилами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції за підозрою у незаконному привласненні вогнепальної зброї. Стаття передбачає від 3 до 7 років тюрми. Він вніс заставу та зник. 1 червня 2023 року Маймана оголосили в міжнародний розшук, оскільки він незаконно перетнув кордон з Румунією і втік до Австрії.

Білоруський доброволець-мусульманин, колишній засуджений у справі батальйону "Торнадо" Данило Ляшук із позивним загинув у віці 27 років під Бахмутом. Він був засновником та командиром бойової групи "Vendetta. Воював під Києвом, на Харківщині, Миколаївщині, проводив диверсійні роботи на окупованій території Херсонської області.

7 квітня 2023 року указом Президента України Володимира Зеленського йому посмертно було надано звання "Герой України" з врученням ордену "Золота зірка".