До України йде похолодання: де чекати на дощі та грози

18 травня 2021 року погода в Україні залежатиме від прибулого циклону — дощі очікуються у всіх регіонах

Найближчі кілька днів українська погода буде "підкорятися" бажанням циклону, котрий прийшов до нашої країни. За інформацією вітчизняної синоптикині Наталки Діденко, такі зміни принесуть більшості регіонів рясні дощі (місцями грозові) і невелике зниження температури.

Як пише спеціалістка в особистому Telegram-каналі, опади у вівторок, 18 травня, слід очікувати по всій Україні. Діденко зазначає, що дощі не будуть тривалими, однак не заперечує наявність грозових фронтів (карта гроз нижче — ред.). Також синоптик попереджає, що грози можуть викликати більш сильні пориви вітру.

В цілому температурний режим залишиться цілком весняним. Максимальними температурами — від +20 до +24 градусів — зможуть насолодитися жителі східних областей. Трохи прохолодніше, +18...+22 °С, буде на півдні країни. До 21 градусу тепла прогріється повітря у північних регіонах України. Холодніше за все, що доволі очікувано, буде на заході країни — позначки термометрів сягнуть лише +16...+18 °С.

Цікаво, що в центральній Україні 17 травня буде спостерігатися справжнє температурне розмаїття — від 17 градусів тепла у Вінниці до 23 градусів — у Дніпрі.

Дощі з грозами не оминуть у вівторок і столицю. Наталка Діденко каже, що температура в Києві коливатиметься в районі +18-19 °С.

Також синоптик зазначила, що дощова погода може затриматися в Україні практично до вихідних. Уже в п'ятницю температурні показники повинні почати підвищуватися, а кількість опадів — зменшиться.

Додамо, що, за словами Діденко, метеозалежним людям варто побоюватися не тільки змін погодних умов, але і прийдешніх магнітних бур. Укупі з циклоном чимало українців можуть відчувати легке і не дуже нездужання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке літо прогнозують українцям вітчизняні синоптики. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете ознайомитися з переліком продуктів, які допоможуть збільшити тривалість життя.