До КСУ надійшло подання про порушення конституційних норм при призначенні членів НКРЕКП

Документ підписали 50 нардепів

Сьогодні, 3 листопада, прес-служба Конституційного суду України опублікувала текст представлення про відсутність конституційних вимог в президентських указах щодо призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
Документ підтримали 50 народних обранців, серед яких глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко і нардепи, що представляють цю фракцію, "Слуги народу", Опозиційна Партія, ЄС, "Довіра" і позапартійні.
Автори подання просять визнати неконституційними укази минулого і позаминулого років про призначення семи членів НКРЕКП: Олени Антонової, Дмитра Коваленка, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій, Валерія Тарасюка й Олексія Магди.
Крім того, парламентарії просять визнати неконституційними норми перехідних положень ЗУ "Про НКРЕКП" №1540-VIII від 2016 року про повноваження президента у забезпеченні роботи НКРЕКП, а також два пункти з перехідних положень закону №394-IX в змінах закону про забезпечення конституційних принципів у сфері енергетики та комунальних послуг від 2019 року, які стосуються діяльності зазначених членів НКРЕКП.
Раніше "Коментарі" писали про те, що журналіст Сергій Лещенко заявив, що метою групи народних депутатів з орбіти Ріната Ахметова, які здійснюють тиск на Національну комісію з регулювання енергетики, є прийняття незаконних рішень.