Головна Новини Суспільство події До кінця року на коронавірус захворіють до 1 млн українців – Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

До кінця року на коронавірус захворіють до 1 млн українців – Шмигаль

За словами глави Кабміну, вже взимку в Україні мають з’явитися перші препарати проти коронавірусу

18 грудня 2020, 12:24
Поділіться публікацією:

До Нового року на коронавірус в Україні захворіють до мільйона людей. Такий прогноз озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду сьогодні, 18 грудня.

До кінця року на коронавірус захворіють до 1 млн українців – Шмигаль

Фото з відкритих джерел

Наразі 75 млн людей у всьому світі захворіли на коронавірус, а майже 1,7 млн – померли.

"В Україні загальна кількість виявлених випадків до кінця року сягне позначки в 1 млн людей", — сказав Шмигаль.

За його словами, уряд працює у напрямку боротьби з епідемією. Зокрема, йдеться про плани збільшити кількість тестувань і вакцинацію критичних соціальних груп населення.

Так, передбачається охоплення вакцинацією 50% українців, це близько 21 млн людей. Однак будуть визначені пріоритетні групи: в першу чергу вакцину отримають медичні працівники, військовослужбовці, працівники соціальної сфери, люди похилого віку та інші.

Шмигаль повідомив, що в березні очікується перша партія із 8 млн доз вакцин від глобальної ініціативи Covax для 4 млн українців. Кошти на закупівлі закладено в держбюджет. Буде використовуватися спецфонд для боротьби із епідемією коронавірусу.

"Перші вакцини очікуються вже в лютому, — повідомив прем'єр-міністр. – Уряд веде перемовини у двох напрямках: безпосередньо з виробниками вакцин та з керівництвом держав, де ці вакцини будуть вироблятися".

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов днями розповів про розробку Національного плану щодо впровадження вакцини від Covid-19, а також про масову вакцинацію українців. За словами Степанова, МОЗ розробляє план відразу за кількома сценаріями. Що стосується бюджету, то за словами міністра охорони здоров'я, на наступний рік виділено 2,6 млрд грн. Однак цього дуже мало. У зв'язку з цим МОЗ шукає способи знайти додаткові кошти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини