Головна Новини Суспільство події Діти медиків, які померли від коронавірусу, вчитимуться безкоштовно
commentss НОВИНИ Всі новини

Діти медиків, які померли від коронавірусу, вчитимуться безкоштовно

За навчання дітей медпрацівників заплатить держава

4 листопада 2020, 11:42
Поділіться публікацією:

В Україні з'явилася нова категорія пільговиків. Тепер на оплату навчання за державний кошт можуть претендувати діти медичних працівників, які померли від коронавірусного захворювання. Відповідне розпорядження видав президент України Володимир Зеленський.

Діти медиків, які померли від коронавірусу, вчитимуться безкоштовно

"Передбачається, що діти медиків, в яких загинули один або обоє батьків, будуть користуватися пільговими правилами вступу нарівні з абітурієнтами, один з батьків яких загинув в зоні проведення АТО / ООС або помер в результаті хвороби або каліцтва, отриманих під час бойових дій на Донбасі. Такі абітурієнти матимуть кілька механізмів для здобуття вищої освіти державним коштом", йдеться в повідомленні Офісу президента.

Окремо там же нагадали, що українська держава систематично піклується про посилення захисту дітей-сиріт. Зокрема, нещодавно прийнятий закон, згідно з яким соціальна допомога для таких дітей збільшується з двох до двох з половиною прожиткових мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці отримали можливість отримати консультацію про захворювання COVID-19 безпосередньо "з перших рук" — в Україні запрацював потужний консультаційний центр. Працювати телефонна лінія буде цілодобово. Тепер громадяни можуть дізнатися цікаву інформацію телефоном — фахівці колл-центру обіцяють оперативно відповідати на питання.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини